SSI historia del tre: Gaia & xRay

Heio fick två avkommor med hingsten Millenium: xRay och Gaia, lika som bär. Gaia är den häst som jag tycker påminner mest om Toveshan, hon är lugn och vacker att titta på. Men det var xRay som föddes först. Han var mest ett misstag, Millenium och Heio rymde tillsammans. Men han var vacker att titta på och hade ett underbart temprament. När han föddes betäckte jag Haio med Millenium, denna gång med flit. Jag började älska xRay allt mer, när Gaia kom. De var så lika, och de älskade varandra. När xRay var tre kastrerade jag honom och de gick i samma hage. Gaia var som bekant 134 cm, men xRay var 137 cm. Annars såg man knappt skillnad. Men olyckan kom imellan när han var nio. Gaia fick fölet Sunbeam, och xRay kände sig helt plötsligt bortglömd. Han var en underbar hopphäst, och en dag rymde han. Han har inte hittats på de 10 lufthästår som gått, och jag fruktar att han är död. Om han skulle komma tillbaka nu... Ja, det skulle vara otroligt. Men otänkbart.
xRay:
Gaia:

Ooops xD

Blev visst två likadana inlägg, blogg.se dampar lite???? xD Jaja, red heestarna idag då+ridning IRL+grammatikprov imorgon! Men jag hinner blogga ändå ;o 
Jag hoppade Fly, han tyckte det var jättekul :D Banan:
Det gick jättebra ;D Världens finaste kille :D Jag övade lite omhoppningsvängar oxå, jag hoppade bara kryssen och skulle göra jättetajta svängar.

Sen var det dressyr med resten xD Caspian stannade flera gånger när jag körde LC programmet, men Orion var mycket duktig. Vi övade lite på hans galoppombyten+LC programmet :) Snurran var underbar, hon går som på räls. LB programmet verkade hon klara med galans och hon verkar må bra av att köra NH då och då, så jag ska nog göra det oftare :D

Jag travade med One idag, provade att köra trav från skritt osv :) Imorgon ska jag börja använda tyglarna ;) One verkade lite okoncentrerad, men han börjar nog bli lite utråkad, 3 dagar med samma sak!

Nästnästa måndag kommer två hästar som behöver hjälp med några saker hit. Den ena är E's valack Lapass, och den andra är M's nya häst Piggelin. Lapass ska lära sig att vara mer framåt, och Piggelin... ska lära sig att tagga ner xD Jag provhoppade honom idag, han är hur het som helst och satsade allt, men stannade av rädsla före hindret, självförtoendet sviker. Han kastade nästan av mig, jag skulle farit med huvudet före in i en vägg, men lyckades klamra mig fast.
Lapass
Piggelin



Svar på Kommentarer


KommentarTid
Rosgården om Ett äckligt skämt:
Åh så hemskt:( Finns på mejl!
Vet hur det känns,förlorade en häst som betydde väldigt mycket för mig!<3

31 Maj, 16:02
Neiwada om Ett äckligt skämt:
Nej! Vad hemskt! Vet inte vad jag skulle ta mig till om jag var i din sits.
Jag finns att prata med på min mejl om du skulle vilja, vet någorlunda hur det känns då min sköthäst dog för i te så länge sedan. Hon betydde verkligen allt för mig och hon blev bara 16år.

Kram Neiwada<3
Svar:
Jag tror säkert att ni båda känner igen er, och om ni mejlar kommer jag säkerligen svara :) Men även om man kan älska en häst så blir det aldrig samma sak som en äkta vän </3
31 Maj, 15:41

Svar på Kommentarer


KommentarTid
Rosgården om Ett äckligt skämt:
Åh så hemskt:( Finns på mejl!
Vet hur det känns,förlorade en häst som betydde väldigt mycket för mig!<3

31 Maj, 16:02
Neiwada om Ett äckligt skämt:
Nej! Vad hemskt! Vet inte vad jag skulle ta mig till om jag var i din sits.
Jag finns att prata med på min mejl om du skulle vilja, vet någorlunda hur det känns då min sköthäst dog för i te så länge sedan. Hon betydde verkligen allt för mig och hon blev bara 16år.

Kram Neiwada<3
Svar:
Jag tror säkert att ni båda känner igen er, och om ni mejlar kommer jag säkerligen svara :) Men även om man kan älska en häst så blir det aldrig samma sak som en äkta vän </3 Särskilt inte när man förlorar den vännen </3
31 Maj, 15:41

SSI historia del två: Tommy & Minnie

Tommy kom ju när Toveshan dog, och Minnie kom när Heio dog.
Allt var egentligen rätt enkelt. När Toveshan dog fick jag ett ettårigt föl i present av E. Det var Tommy. Han var ganska lat från början och enkel att ha och göra med. Jag älskade honom. När han var fem dog Heio, och kvar hade jag Tommy, en tvåårig xRay och en ettårig Gaia. Då fick jag tag på Minnie xx, som jag skulle ha på foder. Minnie var dräktig med hingsten Dressong xx. Jag red henne, tävlade med henne - och avlade med henne. Hon fick två fölungar, Dallas och 11 lufthästår senare Orion. När Orion var ett åkte hon tillbaka till sina riktiga ägare. Minnie var brun, 174 cm i mankhöjd och hade en liten sjärn i pannan. Hon var väldigt het, och hatade att hoppa. Hon brukade gasa järnet och sedan tvärstanna så att man flög av. Hon var ganska okänslig, så egentligen var hon mest en skogsmullehäst. Vi knep några tredjeplatser, men inte mer. Däremot verkade hon ha en dold talang för hoppning, för båda papporna till fölen var dressyrhästar och de älskar hoppning! Tommy däremot var endast 102 cm hög och en riktig latmask. Men när han ville kunde han hoppa upp till en meter, vilket är ganska högt för en shettis!
Minnie:
Tommy:

Ett äckligt skämt

Jag är beredd att tro att vissa kommer tro att jag skriver detta för att få uppmärksamhet. Men allt jag skriver i detta inlägg är sant.

Min kompis, som har legat döende på sjukhus i två dagar, dog igårkväll. Jag skriver detta för att ni ska veta att jag inte kommer vara superglad i framtiden. Det känns som om jag är fångad i ett dumt skämt, ett jävligt äckligt skämt. Jag kommer iallafall försöka vara glad, men ibland kan det vara påklistrat. Om jag inte svarar på mejl orkar jag helt enkelt inte.
Jag tror säkert att många kommer fösöka förstå, och kanske vissa gör det också. Många har mist någon; en vän, en farmor, en släkting. Jag har, förutom min nu döda vän, förlorat två andra denna termin. Min kompis bror, och min kusin. Min kusin var tre. Allt det här kommer tillbaka nu när hon är död.


Godmorgon :D

Verkar bli en solig dag, vad kul :) Ska ju på ridlektion med Dallas hos Soreca idag, och ha ridlektion IRL, och rida massa luftisar, så jag vet inte om jag hinner blogga? Hästarna gick inte ute inatt, det var under 10c så de fick stå inne :c Men idag får de gå ute, det är runt 15c i skuggen :D

Sen är det så att Sunshadow faktiskt kommer tillbaka ikväll, för Stall Barocko ska alternativt köpa honom :D Dressyrstallet släppte honom, de tror att han kommer få det bättre där ;)
Det verkar som att även Laleh kanske kommer lämna oss snart. Mirra är ju åtta månader, snart kommer Laleh stöta bort henne :c Men när Mirra är självständig är det tänkt att Laleh kanske ska flytta till Stall Skogsstjärnan, men det är inte säkert ännu, hon ska på prov dit i fem dagar, och sen får Jf bestämma sig ;)
Ja, vi får se hur det blir :)
Sunshadow har fått åka fram&tillbaka ganska mycket nu <3


SSI historia del ett: Toveshan & Heio

Min historia med lufthästar började med mig själv. Jag hittade på en egen lufthäst, Toveshan hette hon, ett litet b-ponnysto :) 129 cm i mankhöjd, fux med ljus man. Älskade fart och fläckt, men kastade aldrig av. Jag bodde inte här då, hade mycket mindre plats. Hon var en sådan där typisk 'dagisbarnlufthäst' - en häst som man inte behövde komma ihåg hela tiden, som kom när man behövde henne. Men när jag började skolan förändrades allt. Hon blev allt mer verklig för mig. Jag kom på mig själv med att leta bilder på Google för att kunna beskriva hennes utseende. Och jag ville veta mer om henne, vad hon var för häst. Självklart var det inte skolan som satte igång förändringen. Nej, det var ridskolan. Jag började på ridskola när jag var sex år gammal, och det var då E började med lufthästar hon med :) Hon började på allvar när hon var åtta, men när vi var sex hade hon iallafall lufthästar när vi träffades. Det var faktiskt så att genom Toveshan fick jag min andra lufthäst, Heio, Gaias mamma och Toveshans dotter. Jag vet, det är ett jättekonstigt namn, men kom ihåg att Heio föddes när jag var åtta ;) Man bör notera att det var E's hingst Hero som var pappan.
Ett riktigt halvår efter att Heio föddes dog Toveshan av ålder. Jag var rent ut sagt förkrossad, men jag visste att hon behövde gå vidare. Så jag hade bara Heio. Heio var 135 cm hög och fux med en vit fläck vid magen.  Det var då jag fick Tommy av E. I present. För att jag var så ledsen. Tommy var bara en liten fölunge, men han passade perfekt med Heio. Heio var lite mer av en problemhäst än Toveshan. Hon var väldigt pigg, men nervös.  Jag ramlade av henne fler gånger än jag kunde räkna. Men jag fick en hel del fina stunder :') Hon hann få 2 avkommor, xRay och Gaia, innan hon avled 2011 :'(
Toveshan:
Heio:
Jag tycker man ser att Toveshan och Heio är släkt? <3

Trög dag :c

Jag kanske inte orkar blogga lite mycket som förut, för en vän till mig ligger döende på sjukhus :c Så, ni fattar :c

Jag var hemma hos en kompis ett tag och sedan gick jag hem för att rida heeestarna :D
Med Caspian körde jag hoppning, han skulle ta ett hinder på böjt spår. Först fattade han inte och drev ut på sidan, men sedan hoppade han. Vi höjde vårt rekord till 90 cm :D Yeey! Sen la jag travbommar där istället för hinder och Dallas och Orion fick öva på det, alltså bommar på böjt spår. Sen ställde jag upp en upphöjd bom på slutet och så fick de ett litet hinde oxå ;D De var jättefina båda två, Orion var lite het men när jag lugnat honom så gick det bättre ;)

Jag körde en riktigt svår övning med Fly idag :) Han skulle ta fem skänkelvikningssteg, göra en bakdelsvändning, ta fem skänkelvikningssteg och sedan fatta galopp ;) Jag gjorde det i både skritt och trav, han var ganska stel först men sedan mjuknade han och var jättefin :D Yeeeey :D

Snurran körde jag Frihetsdressyr med, hon fick gå fritt i paddocken. Hon skuttade först förskrämt runt men när jag ropade hennes namn kom hon fram och fick godis. Gulleplutt :D Hon blev mycket lugnare efter det ;)

One travade jag med igen :') E behövde bara hålla i longerlinan och stanna honom, jag kunde själv både skritta och trava själv :')

Sen har många hästar kommit och åkt. Jag släppte Kim på hingstbetet idag, man såg bara ett dammoln när han försvann med de andra hingstarna. Sunshadow blev hämtad av dressyrstallet imorse, saknar redan min kille :'( Gaia är hemme igen, och hon går med Laleh & Mirra, Leia, Ninja, Cornetto & Calippo, Fly Hight & Like A Bird och Beverly & Hollywood :D

Jag gick en promenad med Laleh igen, Mirra följde såklart med. Mirra är mycket mer självständig nu ;)
Sunshadow och Kim <3


Tack :D

Jag måste bara säga tack innan jag går och lägger mig :D För min lilla, lilla blogg har runt 9-14 unika besökare varje dag, och det är sjukt mycket för mig :D Jag har aldrig haft en blogg förr, men jag antar att det är ganska lite för många andra bloggare, men för mig är det sjukt många som orkar kolla varje dag :D
TACK ALLA LÄSARE :D

Loreen :D

Såg Loreen, hon uppträdde på Sergels tak i Sthlm :D

Men men, såg att E hade publiserat sin gästbloggning. Hon har ingen egen blogg dock :c Jag ska ju på klassresa nästa helg, då alla hästar har ledigt. Och då får E sköta stallet, hagen och bloggen, så att alla får något att läsa. Jag kommer inte vara särskilt aktiv på mejl, men jag kanske svarar på något via mobilen ;)
Mina hästar får gå i hagen hela den helgen, men om det blir oväder tar hon in dem. Har ju inte blivit några väderprognoser än, men ska kolla på dem när de kommer upp ;)

Sen det där om hennes häst Lapass. Jag vet att hon verkar jätteosympatisk när man tänker på hans übersöta utseende, men han och hon passar helt enkelt inte ihop D: Hon är en jättesnäll person, men när en häst och en ryttare inte passar ihop så är de ofta båda sura på varandra :c
Bara så ni inte dömer henne i förväg ;)

Apropå Lapass, jag fick ta en barbackatur på honom idag, i skogen :D Hur mysigt som helst, han har en ganska bred och mjuk rygg. Han var väldigt nyfiken på allt i skogen och det blev en histnande galopp på ängen c:

Sun och Kim åker imorgon, men på kvällen kommer Gaia tillbaka. Dessutom kommer min lillebrorsas nya häst, Dissa, och min lillasyrras 3 ston med föl+en hingst. Repetion:
Kimberly-syrrans ridponny
Fly Hight+Like A Bird - Arabsto med stoföl
Cornetto+Calippo - Arabsto med hingstföl
El Isidor - Arabhingst
Beverly+Hollywood - Arabsto med hingstföl(redan här :D)
Dissa - Brorsans Shettis
I ordning: Beverly, Cornetto, Fly Hight, Dissa, El Isidor, Kimberly



Gästbloggning av E

Hej!
Ni kan kalla mig E, jag är kompis till S och har 4 lufthästar. Dorito, Ninja, Paula och Lapass. Jag började med lufthästar när S visade mig sin första lufthäst Toveshan när vi var åtta. Sen dess har jag hållit på med lufthästar. Eftersom jag och S bor så nära varandra kan vi hjälpa varandra när den andra inte har tid. Eftersom jag och hon inte går i samma skola ska jag vakta hennes hästar när hon är på Klassresa nästa helg, och kolla att de inte får några skador när de går i hagen. Jag ska dessutom skriva inlägg på den här bloggen så att ni som läser hennes blogg får något att läsa, även om det inte är lika kul som när S skriver. Mina hästar:
Dorito
Andalusierhingst
4 år
Dorito är ett riktigt busfrö, han brukar allt som oftast rymma från hagen. Han är nyss inriden men kan fortfarande bocka när man rider.
Lapass
Svensk Ridponny-valack
14 år
Lapass är riktigt lat och slö, jag ångrar att jag köpte honom! Han kliver över hindrena, och man behöver ett långt spö för att få igång honom minsta lilla!
Paula
Svensk Ridponny-sto
13 år
Paula är Lapass syster, men hans motsats i allt. Hon är pigg och uppmärksam, kan börja gå innan man ens suttit upp! Hon är verkligen i min smak.
Ninja
Blandras-sto
10 år
Ninja är min tävlingshäst, och jag har haft henne jättelänge. Vi litar på varandra och hon skulle följa mig ut ur en brinnande byggnad.
//E

Läxor :c

Har grammatikprov på fredag, men det hindrade mig inte från att träna flera hästar vid markarbete. Alla hade samma träning; två travbommar, en upphöjd bom, två travbommar, en upphöjd bom, två travbommar. Jag började med Caspian. Han landade först i galopp och då blev det fel, men sedan klarade han det. Han försökte bocka lite efteråt, men jag ryckte upp hans huvud och så var det med det.

Dallas tog det med stora travsteg och framåtriktade öron. Han tyckte nog det var löjligt enkelt, men var glad ändå :)

Fly var nog sur på mig, för han var riktigt jobbig idag. Han var rädd för bommarna och småstegrade sig. Men när jag stannat honom ett antal gånger travade han över.

Snurran gick efter Lapass. Det gick bra faktiskt, men först tog hon för långa språng, men sedan tog hon dem som stora travsteg! Ett steg närmare rätt :D

Sen ställde jag upp det till 2 studshinder utan bommar imellan, Orion skulle hoppa. Det var 80 cm och 1 m :) Det blev bara 5 hopp på hindrena, för han blev riktigt het, men klarade det ;)

Sen longerade E mig medan jag satt på One. Samtidigt som hon smackade på honom la jag till skänkeln. Först sparkade han bakut, men sedan gick det bättre och mot slutet av passet behövde E inte smacka. Sen hängde jag på Sun, som var jättesnäll och både skrittade och travade. Mina fina killar :')

E longerade även Kim medan jag ledde honom. Först bet han mot mig och försökte dra iväg, men eftersom det inte funkade så gick han med på att ledas i skritt och trav :)
Min outfit:
Skyddsväst, t-shirt, hjälm, ridbyxor, ridstövlar
Ones outfit:
Tredelat bett, Allroundsadel Hög manke, Longerlina, Allroundschabrak, Pullarträns
Fly outfit:
Senskydd, Tredelat D-ringat bett, Allroundsadel, Allroundschabrak, Aachenträns
Dallas outfit:
Hoppsadel, Apprundschabrak, Sadelpadd, Pullarträns, Martingal, Tredelat Apple Mounth, Senskydd fram



Something came alive...

...nämligen min mobil!
Så nu mår jag toppen och tänker göra lite reklam :P Vill ni köpa en hållbar mobil, jag har haft den 2 år, jag har tappat den nerför en trappa, ner i vattnet, och den funkar fortfarande :D

Okej, whatever, jag har hoppat lite med Orion. Han var het men det gick bra ändå. Vi höjde vårt rekord till 150 cm :D Men han är så het att han inte ens klarar en bana på 120 utan att riva något :/ Outfit:
Tvådelat AppleMounthbett, framskydd, förbygel, hoppsadel, allroundschabrak, remontträns


Shoppat loss :D

Mina kompisar jag pratade med på Skype uppmuntrade mig så mycket att jag shoppade lite grejor till One :) Nu får ni se alla hans grejor:
Tredelat Bett
Allroundsadel hög manke
Allroundschabrak
pullarträns

Och de nya grejorna:
Benskydd :)

Mysig grimma <3

Wiiie grimskaft i samma färg som grimman :D

Lindor :D

Rött pannband till tränset ;)

Allroundschabrak matchande till pannband och benskydd :D

Fiiiiint täcke, matchar grimma+grimskaft :D

Öronhuva till framtida bruk <3


Veckoplanering v.22-23 :)

Det kan ändras pga väder :)
Caspian:
v.22:                                     v.23:
M: Vila                                   M: Vila
T: Markarbete, bommar          T: Dressyr
O: Hoppning                           O: Markarbete
T: Dressyr                              T: Terräng
F: Ridlektion hos Neiwada         F: Vila
L: Vila                                     L: Vila
S: Dressyrtävling hos Soreca    L: Vila
Dallas:
v.22:                                     v.23:
M: Dressyr                             M: Vila
T: Markarbete, bommar          T: Markarbete
O: Markarbete, bommar         O: Hoppning
T: Ridlektion hos Neiwada       T: Terräng
F: Dressyr                             F: Vila
L: Dressyr                             L: Vila
S: Dressyrtävling hos Soreca  S: Vila
Fly:
v.22:                                      v.23:
M: Dressyr                              M: Markarbete, bommar
T: Markarbete, bommar           T: Terräng
O: Dressyr                              O: Dressyr
T: Hoppning                            T: Hoppning
F: Hoppning                            F: Vila
L: Hopptävling hos Ponnypenny L: Vila
S: Vila                                    S: Vila
Gaia:
v.22:                          v.23
M: Hos hingstägaren     M: Markarbete, bommar
T: Hos hingstägaren     T: Hoppning
O: Hos hingstägaren     O: Markarbete
T: Dressyr                   T: Vila
F: Dressyr                   F: Vila
L: Gymkhana               L: Vila
S: Vila                        S: Fölet borde komma...
OBS! Maja(luftmänniska) rider Gaia...
Kim:
v.22:                          v.23:
M: Vila                       M: Hingstbete
T: Longering               T: Hingstbete
O: Åker till hingstbete  O: Hingstbete
T: Hingstbete              T: Hingstbete
F: Hingstbete              F: Hingstbete
L: Hingstbete              L: Hingstbete
S: Hingstbete              S: Hingstbete
Snurran:
v.22:                                    v.23:
M: Skritten                            M: Vila
T: Markarbete, bommar         T: Markarbete, bommar
O: Frihetsdressyr                  O: Frihetsdressyr
T: Dressyr                            T: Hoppning
F: Dressyr                            F: Vila
L: Dressyr                             L: Vila
S: Dressyrtävling hos Soreca   S: Vila
Orion:
v.22:                                    v.23:
M: Skritten                            M: Skritten
T: Hoppning                           T: Dressyr
O: Markarbete, bommar         O: Markarbete, bommar
T: Dressyr                             T: Terräng
F: Dressyr                             F: Vila
L: Dressyr                              L: Vila
S: Dressyrtävling hos Soreca  S: Vila
One:
v.22:                                           v.23:
M: Skritta                                     M: Stanna med tygeln
T: Skritta, lägga till skänkeln.         T: Rida utan longerlina
O: Lära trav med hjälp av skänkeln  O: Rida utan longerlina
T: Trava med skänkeln                   T: Galopp m. longerlina
F: Stanna med tygeln                     F: Vila
L: Vila                                           L: Vila
S: Vila                                          S: Vila
Sun:
v.22:                                 v.23:
M: Hänga på sadeln            M: -
T: Hänga på sadeln             T: -
O: Åka iväg till dressyrstall  O: Kommer tillbaka :)
T: -                                   T: Sitta i sadeln
F: -                                   F: Alternativt åka till dressyrstallet för gott, annars vila
L: -                                   L: Vila/såld
S: -                                   S: Vila/såld

Så, ni ser att nästan alla hästar vilar Fredag, Lördag och Söndag. Då är jag på klassresa :D Caspian har en väldigt packad vecka ser jag nu, men hans kondition är på topp så det ska nog gå :) En sak ni bör veta är att för mina lufthästar är en dag en månad, så om det tar elva månader för ett sto att föla så... Ja ni fattar ;)

Jobbigt väder -.-'

Det var varmt imorse, nu är det typ kallt som mitt i vintern -.- F*ck väder kan du bestämma dig?! Så jag var tvungen att springa och hämta in hästarna och sedan rida inomus :c FML :c

Ja, så då fick man rida inne då :c Hästarna märkte direkt att jag var på dåligt humör och bråkade väldigt mycket. Jag red dressyr med Dallas och Fly, men båda var helt jobbiga, så jag lät Orion och Leia gå i skritten. Det är en historia för sig, men jag är för sur för den nu. Jag satt lite på One i boxen, resten gosade jag med och pysslade med osv osv

Tur och otur D:

Jag följde planerna idag. Snurran hoppade ett 30cm hinder med Gaia som "lockbete". Det gick sådär, hon blev helt galen när hon var tvungen att vänta en stund innan hon följde efter, det gjorde riktigt ont i armarna :c

Sen övade jag på att ställa Fly, han blir lätt överställd :) Det gick hyfsat, han var riktigt duktig men jag var okoncentrerad.

Sedan longerade jag Kim, han tyckte det var jättetråkigt och vägrade göra något jag sa, det blev mest sken och bocksprång. Jag tror faktiskt att han är i trotsåldern :c Sun blev longerad med neddragna stigbyglar, en brydde sig inte ett skit. Snart ska vi nog börja hänga på honom ;)

Sen drog jag ner till stranden med M och A. De hade lånat E's hästar Lapass och Paula :) Först badade vi en hel del, och det var jätteroligt, fun fun :D Sedan skulle vi tillbaka igen. Jag satt på Orion, hade mina kläder på mig, mobilen i fickan. Det fanns en stock som man kunde gå på, men den var hal och jag ville inte riskera att ramla och göra sönder mobilen. En kille gick på stocken samtidigt som jag red nere i vattnet med Orion. Han ramlar rakt på mig så jag ramlar av Orion och min mobil går sönder D: *** ****** **** D: R.I.P  Xperia x10 mini 2010-2012 :c Sen spurtade jag och Orion hem, men mobilen var sönder forever, så Orion fick ett täcke på sig(han hade badat...) och sedan satte jag mig typ och grät över min förlorade telefon :c Jaja, en outfit för att muntra upp inlägget:
Orion:
Hackamore, Remontträns
Jag:
Silverbickini från H&M


Alla mina hästar :)


Caspian
Irändsk Ridponny
Hings
e. Corando
u. Indra
5 år
143 cm
Caspian är en riktig liten busunge. Vill jämt ha uppmärksamhet! Han är väldigt duktig på att hoppa, har hoppat en meter i löshoppning, med ryttare på ryggen har han hoppat 50 cm. Han gillar inte att bada, duscha... Han våger knappt över vattenpölar! Han älskar att bli myst med, men på sina villkor! Mycket egen vilja, när han har tråkigt kan han bocka lite eller stanna. I hoppningen bockar han ibland efter hindrena, men han är mycket skön att rida. Vill inte komma in från hagen, får ta in kompisarna först helt enkelt.
Dallas xx
Engelskt Fullblod
Valack
e. Dressong xx
u. Minnie xx
19 år
176 cm
Mörkbrun m. stjuten stjärn
Dallas är en riktig hopp- och terränghäst, men i dressyren blir han stel och lat. Trots att han är ett engelskt fullblod så är han bastant och inte alltid så jättepigg. Om han inte fått gå dagen innan blir han stark i munnen och vill inte lyssna på tygeln. Han föddes här av min dåvarande foderhäst Minnie.
Fly Away af Goldentears "Fly"
Belgiskt Varmblod
Valack
e. Quinn's Safir
u. Retina af Goldentears
9 år
170 cm
Brun med stjärn och snopp
Fly Away är en riktig allroundhäst med ett hjärta av guld. Han hoppar över allting utan att tveka och i dressyren har han en utstrålning som ingen annan. Han gillar att mysa och gå på promenader, men mest av allt gillar han galoppturer i skogen
Gaia
Welshponny av Cobtyp(Sektion C i Stamboken)
Sto
e. Milennium
u. Heio
20 år
134 cm
Fux med genomgående bläs
Gaia är ett sto med ett stort hjärta. Trots att hon är påtagande arablik så är hon aldrig nervös eller rädd. Hon är inte världens bästa hopphäst, och inte i dressyren heller. Hon är min andra lufthäst och vi har upplevt så mycket tillsammans. Men nu håller jag på att växa ur henne :(
SSI's Kim "Kim"
Blandras
Hingst
e. Corriendo Tau SWB 1250
u. Gaia
2 år
Ska bli ca 160 cm
Avblekbar skimmel
Kim är en mycket lekfull liten kille. Han behöver vara med kompisar och ha massa saker att göra hela tiden. Han kan bli lite busig när man leder honom, men då är det bara att säga till på skarpen.
Leia "Snurran"
Tysk Ridponny
e. Calle Ocho 1345
u. Drei Liebe
7 år
145 cm
Leia är importerad direkt från Tyskland, och hon har arabblod i sig, men inte tillräckligt mycket för att vara en korsningsponny. Hon är känslig som attan men är en riktig hejare på dressyr. I hoppning måste hon titta lääääänge på hindrena innan hon hoppar dem. Efter bara en dag här fick hon det passande smeknamnet Snurran.
SSI's Miracle "Mirra"
Connemara
Sto
e.?
u. Laleh
1 år
Blivande D-ponny
Avblekbar skimmel
SSI's Miracle, Mirra, är ett underbart litet sto med massa spring i benen. Hon älskar att bli omhändertagen och att leka med bästa vännen Hollywood.
Premade Number One "One"
Haflinger
Hingst
e. I am Number One
u. Premade Doll of Games
4 år
138 cm
Premade Number One, One, vill ha all uppmärksamhet och kan göra nästan vad som helst för att man ska tycka om honom. Han är en riktig gentleman som stannar kvar om man ramlat av och kommer när man ropar. Han vill göra allt före alla andra och blir lätt avundsjuk. Han älskar att arbeta, han vill känna att han gör nytta :) Har man skadat sig är han väldigt försiktigr, och hjälper en med alla medel han känner till.
 
Orion xx
Engelskt Fullblod
Valack
e. Phoenix xx
u. Minnie xx
7 år
174 cm
Svart
Orion är en mycket pigg herre med en levnadsglad attityd. Han är alltid framåt och vill alltid ha något att göra. Han kanske inte alltid gillar att arbeta, men om han har ledigt och andra får uppmärksamnhet blir han avundsjuk och sur, för han vill hela tiden vara en mittpunkt i vardagen.

Som ni kanske märkt är Laleh och Tommy ite med. Det är av två orsaker: Laleh är inte min i papprena, jag håller på att fixa med det just nu, och att jag har skrivit över Tommy till min lillebror. Alltså har han en, snart två egna hästar :)
//S

S(k)öööndag

Hejsan!
Jag vaknade för en timme sedan, skööönt :D Jag har hunnit med att mocka, fodra och sitta lite på One.
Dallas kommer fåm gå i skritten, Caspian får vila. Jag ska nog bada med Orion ;) Annars blir det skänkelvikningar för honom. Leia ska få öva att hoppa över 30 cm hinder med en häst före(Gaia xD). Dessutom ska Gaia iväg till en hingst, Triton heter han :) Vi får se när hon kommer hem ;) Jag går nog en promenad med Laleh och Mirra igen, och longerar Kim :) Sen ska jag sitta på Sun också. Kommer upp ny info om mina hästar strax :)
Ones outfit:
Longerinslina, tredelat bett, allroundsadel hög manke, allroundschabrak, pullarträns

Min outfit:
Triton

//S

Glädjetårar?!

Alltså, resultaten kom just upp och jag höll på att börja gråta av glädje! Både Caspian och Dallas kom etta i sina klasser. Caspian DEBUTERADE! Och vann över flera hästar och ryttare som jag respekterar djupt :') Jag kan knappt skriva just nu så glad är jag! Självklart fick Caspian och Dallas varsin morot :') Mina duktiga killar!

Somsagt var Caspian väldigt pigg, det var pga tiden vi vann, tur att han inte började bocka! Dallas tog sina stora språng som vanligt, var helt avspänd men galopperade ganska snabbt :D 2 privatlektioner för Neiwada, hur ska jag hinna xD Nej, men det var ett jättebra pris då jag verkligen behöver jobba med båda :')
Bästa killarna <333333333

//S

Ganska kallt här uppe...

Ja, idag bestämde jag mig för att inte longera Kim eller gå över bommar med Snurran, istället red jag ut en stund! Första gången Kim hade bett, han hade lite panik först, men det gick bra ändå ;) Det blev en galopp på stranden och ett litet hopp över en 50cm stock, mest för att Kim ville. Snurran hängde bara på ;)
Sen 'hoppade' jag lite med Fly ;)
Hindret:
Han tyckte det var jättekul :) Det gick verkligen jättebra, trots att Fly haft ledigt i två dagar :)
Promenaden med Laleh gick jättebra. Både hon och Mirra var jättespända, men inget hände. När jag sedan borstade Mirra var hon jättefin :)
Sunshadow fick köra lite NH, han har nästan lärt sig att bara ta godis när man sagt varsegod ;) Sen gick jag en promenad med honom utan grimskaft. Han skulle bara gå bredvid mig. Det gick jättebra, han försökte inte ens rymma ;)
Banan jag hoppade med Orion:
Väldigt snirklig bana ;) Först krysset, sedan trippelstudsen, sedan ett räcke(det längst upp), sedan ett hinder med galoppbom framför, och sedan ett till med galoppbom före ;) Sedan tar man den lodräta kombitionen och sedan trippelstudsen igen, sen hoppar man krysset, sedan rundar man hindret med galoppbom, hoppar oxern med galoppbom både före och efter. Sedan gör man en skarp sväng och tar ett lågt räcke, och sedan gör man ännu en skarp sväng och tar räcket längst upp ;) Det skulle vara galopp hela banan ;)
Ska alternativt stå två hästar här, Lapass och Paula. Det är E's nya hästar, och hon har självklart inte plats för dem -.- Typiskt! Men men, bilder:
Lapass

Paula

Jag har fortfarande inte fått veta resultatet på Neiwadas hopptävling, spänningen stiger!
//S

Hemma igen :D

Så nu är jag hemma igen ;) Det är ganska svalt, och det är jag sjukt tacksam för. Jag tyckte att båda hoppade jättefint, Caspian var lite het men annars gick det bra. Både One och Orion var sura för att Dallas och Caspian fick all uppmärksamhet, så jag satt upp(utan stigbyglar) på One för första gången. Det gick faktiskt ganska bra. One vägrade gå en stund, bockade bara en gång och var tveksam till allt, men jag pratade med honom, och det lugnade honom.

Jag hoppade tillsammans med E och hennes nya häst Lapass, de ska ju flytta tillbaka till sitt nya stall. Lapass var en trött en, men ganska duktig. Orion var såklart het, nästan för ivrig. Han rev inget, men han trodde nästan att det var en tävling, för vi hoppade ju bana och han gick nästan omkull i en sväng! Jag ramlade av, men han klarade sig.

Det är allt jag hunnit idag, men jag ska rida över bommar med Leia, longera Kim och Sun, hoppa Fly. Jag ska nog köra galoppbommar-sockerbitshinder-galoppbommar med honom ;) Sen ska jag gå en promenad med Laleh och lilla Mirra, och sen borta henne(Mirra), för att vänja henne vid grimma+rykning ;)
Lapass

Dallas

//S

Tävlingsoutfit

Dallas:
Allroundschabrak, remontträns, hoppsadel, huva, fårskinnspadd, Tvådelatbett, silverglittrigt pannband
Caspian:


Aachenträns med silverglittrigt pannband, svart hoppsadel, huva, allroundschabrak, svarta bettskivor, tredelat bett.
Jag:
Kavaj, vita ridbyxor, Svart sammetsridhjälm, vit topp, ridstövlar

//S

På väg till tävling

Ja nu har man lastat hästarna och ska fara iväg ;) Caspian hade rullat sig men det avhjälptes enkelt med lite glanssprej ;) Detta har dom i transporten:
Dallas:
Transportskydd, grimma och fleecetäcke ;)
Caspian:
Grimma, Lindor och Fleecetäcke :)

Ja sen kommer tävlingoutfitarna upp på riktigt, men inte nu ;)
//S

Mina ben...

...värker sönder! Jag har hoppat både Dallas och Caspian, de är på topp tills imorgon! Jag har gjort iordning transporten, de står i boxen, schamponerade så de blänker, jag har packat ALLT! I transporten imorgon komemr de ha...
...Dallas:
...Caspian:

Min lillebror kom hem nyss, han har ridit på Tommy och ska rida på Cissi. Tommy verkar fullkomligt återhämtad ;)
One har verkligen inte gillat att Caspian har blivit riden, men inte han, så jag hängde på honom idag. Han fick bocka av sig i paddocken innan, men när jag såg hans superläskiga bocksprång fick jag nästan ont i magen så rädd var jag! Men det gick jättebra, One är verkligen en riktig gentleman!
Finaste Premium Number One <3

//S

Generalrep xD

Ja, imorgon ska Caspian och Dallas tävla. Även idag kommer alla hästar få vila, för jag ska generalrepetera med Dallas och Caspian. Orion och Fly kommer nog få gå i skritten ;) Jag har handlat lite saker:
Imorgon kommer ni få se bådas outfits på banan samt min, jag tänker inte avslöja vem jag köpte grejern till ;) Många kommer bli överraskade imorgon ;)

Imorse kom ett av min syrras sto som fölat därför att lilla Mirra inte skulle vara ensam ;) Det var Beverly Ox med lilla hingstfölet Hollywood Ox ;) Dessutom kom Kim och Gaia, guuud vad jag har längtat! Gaia blev genast vän med Leia och Laleh och Kim kommer överens med både Hollywood och Mirra ;) Laleh verkar också vara lugnare än vanligt och inte så mammig ;)
Beverly Ox

Min finaste älsklingsgumma Gaia <3

Kim, visst har han vuxit? <3

Nykomligen på SSI, Miracle <3

Och hennes mamma Laleh <3

//S

Förlååååt :c

Jag skrev inget inlägg igår, förlåååt :c Men det var för att jag hade läxor+vanlig ridlektion+lufthästarna ;) Jag hoppade Dallas och Caspian, resten fick vila. De hoppade på en långsida, sådana där tripp-trapp-trull hinder. Caspian hoppade 30 cm-ett galoppsprång-35 cm-ett galoppsprång-40 cm-ett galoppsprång-45 cm-två galoppsprång-60 cm ;) Han var jätteduktig men blev lite het på slutet, så det blev bara 4 hopp över hindrena xD
Dallas körde 40 cm-ett galoppsprång-60 cm-ett galoppsprång-80 cm-ett galoppsprång-1 m-två galoppsprång-1,30 m :D Det kändes jättebra, så idag ska jag hoppa en bana på 40 respektive 130 cm ;) Sen ska jag förbereda allting tills imon ;D
Dallas outfit:
Min outfit:
Caspians outfit:
//S

Åhhh...

Ville bara säga att Laleh har fölat! Självklart alldeles för tidigt så jag akutringde veterinären som kom som ett skott. Men fölningen gick bra och fölet var på benen efter några minuter. Efter en kvart lyckades det lilla fölet vackla fram till mamman och dia lite. Det var ett litet sto! Hon var mörkbrun/svart vid födseln men när hon torkade visade hon sig vara brun, veterinären tror att det är ännu en skimmel jag fått här.

Jag funderade länge på namnet, det blev tillslut SSI's Miracle, eller Mirra som genast blev smeknamnet. Pass, bild och info kommer här:
SSI's Miracle "Mirra"
Connemara
Sto
e.?
u. Laleh
Några timmar
Blivande D-ponny
Avblekbar skimmel
Mirra har bara levt i några timmar och snubblar redan genom hagen i rask takt. Hon är människovänlig och mycket lekfull. Hennes namn kommer från att det var ett "mirakel" att hon kom hit. Positivt eller negativt vet jag inte än...

Mirra verkar redan ha fattat tycke för mig :') Undrar hur det kommer gå för mig att sälja henne ^.^
//S

Mycket jobb ;)

Hello alla :)
Lille Caspian har kommit tillbaka igen, han är sååå gullig!
Har tagit en spruta, men alla hästarna behandlade mig med försiktighet, tillochmed Leia!

Jag hoppade en 30/40 cm bana med Caspian, han bockade inget alls efter hindrena så vi har säkert en ganska god chans tills på lördag ;) Han har en fin hoppteknik, men blir lätt för ivrig. Därför tränade jag på att hålla trav mellan vissa hinder ;)

Leia fick gå över en bom med mig på ryggen. Hon var stel av rädsla men mer än så var det inte. Det gick jättebra och hon fick mycket med beröm :D

Orion fick konditionstränas som sagt var ;) Han tyckte det var mycket kämpigt, det var ju trots allt typ 14+ km i trav i uppförsbacke ;) Sen fick han, precis som Dallas, plaska lite i en damm ;) Han ska få vila imorgon, alternativt gå i skritten.

Fly var jätteduktig på dressyren! Vi övade på att han inte skulle bli förböjd i halsen, det blev serpentiner och volter i skritt, trav och galopp ;)

Tommy och Cissi tömkörde jag, min lillebror är bortrest i typ 3 dagar så då får jag ta hand om dem ;)

Sen höll min lillasyster i One medan jag hängde på honom. Han verkade tycka det var okej och viftade bara lite med öronen. Han verkar alltid så världsvan xD

Sen har jag varit och hälsar på lille Kim och hans mamma xD Båda blev själaglada över att se mig, vilket ger en del skuldkänslor. Jag kunde både leda, ryckta och kratsa hovarna på Kim, och sen blev det en barbackatur på hans mamma. Han stannade i en box, verkade inte bry sig så mycket om att han var ensam. Turen var kort, så när vi kom tillbaka hade han inte hunnit bli rädd ;) Han är mycket ljusare nu, man ser att han ska bli vit ;D
Kim när han bodde här <3

//S

Smälter...

Guuuuud vad varmt det är!
Hästarna klarar inte av att stå inne över natten, så jag släppte ut dem, men först gick jag en promenix med lille Tommy. Han verkade pigg, men fick ändå gå i sjukhagen med Cissi i hagen bredvid, mest för att de skulle lära känna varandra utan att stissa upp varandra ;) De verkar redan vara kompisar ;)
Nätterna är ju ganska svala, men ändå varma som in i h*lvete D:

Men men, Dorito fick gå med Sun och One, det var inte så smart xD Dorito & co drog ner till sjön och så stannade de där. Dorito hade sparkat sönder staketet, så det var så de kommit ut. Sunshadow var lätt att fånga in, och när One såg mig ta fast Sun kom han fram ;) Men Dorito tog en evighet, jag menar det :c Men sedan fick Dorito stå inne och Sun och One fick gå i den andra hagen ;)
Så nu måste jag laga ett staket också -.-
Tack Dorito -.-

//S
Btw, Fly, Dallas och Orion gick tsm som vanligt och så var det Ninja, Laleh och Leia i stohagen ;)

Mycket att göra...

Ritning över mitt stall :)

Massor av saker kommer hända på kort tid, och jag har såhäääär mycket att göra. Imorgon kommer Caspian tillbaka, han kommer få gå i hagen med One ;) Jag ska hänga på One, och Sunshadow får vila.

Dallas ska vila och Laleh ska inte ridas på ett tag, tills fölet kommer.

Leia ska träna på bommar med mig på ryggen, Orion ska konditionstränas, Fly ska tränas på sin dressyr. Puh!

Sen ska jag skicka Caspien och Sunshadow till veterinären ;)

På fredag kväll kommer Gaia och lille Kim hem :D Kim åker till sitt ettårsbete vid nästa onsdag, och samtidigt åker Sunshadow på prov till ett dressyrstall. Gaia ska betäckas igen, letar hingst ;)

När Sunshadow och Kim åkt kommer många hästar hit! Dissa, Shetlandsponny, ska bli min lillebrorsas första egna häst :D Men han ska fortarande rida Tommy och Cissi. Sen kommer 1 hingst och 4 ston hit, när min lillasyrra flyttar in med sina araber och sin lilla B-ponny ;) Jag hoppas de kommer trivas här :) Bilder på alla nya hästar:
Kimberly
Welshponny Sektion A
Beverly Ox
Arabsto
Dräktig
Cornetto Ox
Arabsto
Dräktig
Fly High Ox
Arabsto
Dräktig
Dissa
Shetlandssto
El Isidor Ox
Arabhingst

Ja de är hästarna som kommer hit nästa torsdag :) Kommer bli fullt av små fölisar, undrar hur Leia och Gaia kommer påverkas av det?
//S

Annorlunda dag ;)

Eftersom det var mycket varmt+idrottsdag så bestämde jag mig för att göra det bästa av det. När jag kom hem halv 2 körde jag konditionspass med Dallas. 20 km trav - 10 km i uppförsbacke och 10 i nerförsbacke. Han var mycket trött och varm efter det, så han fick plaska lite i en sjö innan vi skrittade hem. Jag satte på honom ett svettäcke så han inte skulle bli sjuk ;)

Sen badade jag och mina kompisar med våra lufthästar. Jag red Fly och M lånade Orion. Det blev deras träning idag ;)

Jag tränade frihetsdressyr med One och Sunshadow. Släppte dem i paddocken, och lät dom springa runt lite. Sedan lät jag dem komma fram till mig, då fick de en liten godisbit. Sen började de följa efter mig i både skritt och trav, de är båda verkligen lättlärda!

Leia ledde jag över bommar. Hon var jätterädd, men klarade tillslut 4 bommar! Gör stora framsteg med henne ;)

Laleh ska ju ta det lugnt, så jag tog en barbackaridtur på henne xD Det slutade med att vi hoppade en 70cm stock xD Hon har verkligen hopptalang, hon tog stocken som ett stort galoppsprång, hur skönt som helst för mig som satt på :)

Tommy kom hem idag! Han verkade ha längtat efter min lillebror, för han gnäggade när han såg honom och min lillebrorsa tog hand om honom heeela eftermidagen :D Har verkligen saknat min lilla plutt :)

Jag red Cissi också. I skogen. Barbacka. Det kändes verkligen att jag var för lång :/ Sen red min lillebrorsa ett pass på henne för mig. Han börjar bli duktig ;)
Lalehs mage har börjat växa lite nu <3
//S

Morgontrött -.-

Vi hade lite sovmorgon på skolan, yeey :D Så jag hiner blogga lite nu.
Har släppt ut hästarna, One skulle ut först som vanligt. Han gick i samma hage som Sunshadow, Laleh, Snurran och Ninja gick tillsammans och så kompisarna Dallas, Orion och Fly i en annan hage ;)

På lördag ska jag täääävla :D Med Caspian och Dallas, det är en regional hopptävling hos Neiwada :)
//S

Tätt med tävlingar ;)

Ja, det blir många tävlingar såhär nära inpå. Ska på hopning med Tommy och Orion på Fredag, och den andra juni ska jag tävla i hoppning med Cissi. Även Fly och Caspian ska göra sina första starter ;) Den tredje juni ska jag iväg på tävling igen, SM kvalets förklasser, jag tror inte någon av mina hästar är redo för SM just nu ;) Jaja, i LC ska Orion och Caspian göra sina första starter i dressyr, och i LBn ska Leia och Dallas  tävla. Misstänker starkt att Leia kommer sabba ganska mycket med sina nerver :/ Men någonstans får man börja ;)
//S

Shoppat loss :D

Handlat flugsaker till Dallas och MASSOR med nya grejor till lille Caspian ;D Här kommer de:
Dallas:
En flugsprej och en grimma, tycker det är synd och skam att vissa hästar måste ha täcke på sommaren </3
Caspians nya grejer:

Fleecetäcke <3



I ryktlådan kommer det vara;
Hovkrats
Piggborste
Ryktsten
Pannborste
Rotborste
Svettskrapa
Manrosetter
Hovoljepensel m. burk
Massageborste
Flätkam
Tvättsvamp
Skimmelshampoo
Hästsalva
Solsprey
B-Vitamin
Idomin
Färstingplockare
E-Vitamin
Termometer
Hovkrats
Piggborste
Ryktsten
Pannborste
Rotborste
Svettskrapa
Manrosetter
Hovoljepensel m. burk
Massageborste
Flätkam
Tvättsvamp
Skimmelshampoo
Hästsalva
Solsprey
B-Vitamin
Idomin
Färstingplockare
E-Vitamin
Termometer
Det är mycket, jag vet ;)
//S

20+ i skuggan :')

Som rubriken säger, här var det 20+ i skuggan, puh! Passade på att låta Dallas och Fly vila.

I morse släppte jag ut hästarna, One ville ut först, såklart ;) Sen fick de massa vatten och hö i hagen. Efter det fick jag skynda till skolan, jobbig dag :c Fick 5 uppsatser att skriva, och nu när man bara vill vara ute?! Slutade sent också, så det var bråttom om jag ville hinna med Laleh och Silver Fishs tid på kliniken. Silver Fish är en valack som kommer stå uppstallad här tills han får en ny ägare o.O Ni kan läsa om honom i inlägget 'Få en ponny?', men hans skada har läkt helt nu och han är fullkomligt återhämtad, redo att ge sig ut på tävlingsbanan igen. Lalehs provsvar var endast negativa, tills... Ja, vi röntgade henne, och såklart var hon då dräktig! Jag är ju glad att hon inte hade någon kronisk skada, men ett föl till... Det kommer bli alldeles för många hästar -.-' När vi kom hem skickade jag hem Caspian igen, och nej, jag ska inte ge tillbaka honom. Han kommer på Onsdag igen, hans ägare vill ju kanske säga hejdå eller ngt ;)

Sen tog jag in alla hästar efter att ha mockat, lagt in hö och fyllt på vattnet. One skulle in först, så var det bara. Annars hade han nog hoppat in. Alla hästar fick varsin ordentlig rykt, och jag kontrollerade dem så de inte var överhettade, eller hade blivit skadade. Det enda var att Dallas börjar få små flugbett runt ögonen, han ska få lite flugskydd tror jag ;)

Sen fick både One och Sunshadow löshoppa. De njöt båda två och One verkar vara en ganska hoppglad häst. Han är inte en sådan som skulle kasta sig över ett 1metershinder, men 80 cm gick bra för honom. Sunshadow hoppade 50 cm som högst, vilka underbara hästar jag har :')

Sen red jag Orion, och efter det ridpasset var vi båda genomvåta! Skänkelvikningar var det, inte riktigt hans grej dock. Han missförstod i början och började snurra runt på fläcken i bakdelsvändning efter bakdelsvändning, men sedan fattade han. Jag tror det var jag som gjorde fel, hehe :P Jag avslutade ridpasset med att rida ut en sväng tillsammans med min kompis på Dorito. Dorito är alltså helvild, och han och Orion är ingen bra kombination, det slutade med en vild galopp genom snåren.

Sen skulle min kompis, E då, hoppa Ninja(i 20 gradig värme, hur tänker man?) Jag beslöt mig för att rida på Snurran tillsammans med henne, utan att hoppa. Ibland undrar jag hur JAG tänker. Jag vet ju att Snurran hatar att vara ensam?! Så när E hoppar, vad gör hon då? Jo hon skenar efter, och tar hindret i ett enda stort språng. Hon har fantastik hoppstil när hon tar i, men idag var jag oförberedd och druttade på huvudet. Aj. Sen skötte hon sig märkligt nog resten av tiden, och jag fick känna hur fantastiskt duktig hon är. Hon gick på tygeln och hade världens mjukaste trav.

Jag ÄLSKAR mina hästar, de är underbara ^.^ Ibland blir man sur på dem när man trillar av och förstör hela outfiten, eller när de rullat sig i lera när man kommit hem från skolan och planerat en kul långritt. Den blir ju såklart inte av. Men jag älskar dem, verkligen älskar ^.^ Skritten kom förresten idag, vilken lättnad. Dallas och Fly fick inviga den, de verkade tycka den var helt okej, men Snurran flippade ut när hon såg den. Hon skulle ju inte ens gå i den, men hon blev rädd ändå.

Det blir inget Islandssto för mig, jag har ju mina andra hästar ju!
Orion pluttis <3
Ja juste Cissi anlände idag, min lillebror har tagit hand om henne ;
Cissi, Tommys kompis <3

//S

Täääävlingar :D

Ska delta i ett par tävlingar. Hoppas att jag kan starta Caspian i en av dem ;)
6 juni: Dallas, Orion, Fly Away
2 juni: Cissi, Fly Away
26 maj: Tommy, Gaia, Cissi, Orion, Dallas, Fly Away

Gaia


Gaia
Welshponny av Cobtyp(Sektion C i Stamboken)
Sto
e. Milennium
u. Heio
17 år
134 cm
Fux med genomgående bläs
Gaia är ett sto med ett stort hjärta. Trots att hon är påtagande arablik så är hon aldrig nervös eller rädd. Hon är inte världens bästa hopphäst, men i dressyren är hon en av de bästa hästar jag ridit.
Gaia är den snällaste ponnyn jag mött. Hon släpper in alla i sitt hjärta, hon och jag har upplevt så mycket tillsammans. Jag fick henne för flera år sedan, när hennes mamma dött i en bilolycka. V har haft ett band jag aldrig haft till en annan häst. Hon har stöttat mig genom alla beslut jag fattat. När hon skadat sig har jag tagit hand om henne, när jag skadat mig har hon tagit hand om mig. När jag tappar rösten finns hon där, det känns som om hon kan läsa mina tankar.
Hon har aldirg varit bäst på någonting egentligen. Hon har alltid varit ganska duktig på dressyr, men det blir aldrig förstarosetten. I hoppningen brukar vi nöja oss med en femteplats, ibland kommer vi upp på en tredjeplats. Hon borde bli veckans ponny på Neiwada därför att hon är en ponny som  aldrig vinner några priser, trots att alla som känner henne vet att hon förkänar ett pris som Världens Snällaste Ponny. Hon får alla att känna sig välkommna. När man inte kan rida lär hon en, när man kan ger hon en utmaningar.
Gaia är den absolut bästa ponny jag någonsin känt, trots att hon aldrig vunnit några priser.

Badat ;)

Egentligen skulle jag badat ensam med Fly, men så ringde mina kompisar, och de fick låna ett par lufthästar och så bar det av till stranden! Mina killkompisar EM och I red Fly(EM) och Dallas(I), och mina tjejkompisar red Orion(M) och Laleh(A), och jag red Snurran(Leia då ;D). Snurran visade en helt annan personlighet i vattnet. Alla badade, M mer eller mindre ofrivilligt då Orion drog iväg. Alla andra vek sig av skratt. Nå, vad var då Snurrans personlighet i vattnet? Jag trodde hon skulle hoppa ur skorna, så att säga. Men nej, hon var faktiskt ganska självsäker. Ibland skenade hon upp till torra land, men när hon väl började simma kunde inget stoppa henne; Utom jag, som tyckte vattnet var på tok för kallt. När jag tillslut skulle få upp henne på land blev hon en staty, och efter en stund började hon stegra sig. Vet ni hur svårt det är att sitta kvar på en våt, hal, stegrande häst?! Jag klarade mig en stund, tills hon tröttnade och verkligen reste sig. I en sekund trodde jag hon skulle klara det, men sedan började det tippa baklänges. Först långsam, och sen gick allt jättesnabbt. Mitt huvud hamnade under vattnet(usch! Jag typ dog!) och när jag kom upp till ytan igen(sparkande, fräsande) så stog Snurran redan på stranden och tittade på mig med oskyldiga ögon. Sen red vi hem, torkade hästarna och slappade på gården en stund. Sen gick de hem och jag hoppade Dallas och Orion. Dallas belv jätteglad och hoppade minst 30 cm över de små kryss jag lagt upp på sockerbitar. Ja, jag vet, jag är jättetråkig. Men jag har faktiskt skadat knät, så jag måste vara försiktig :c Sen skulle jag då rida Orion, fortsatte med att öva på det där med trav både före och efter hindret. Det gick ju sådär. Först trodde nog Orion det var ett skämt, men sedan ilsknade han till och typ skenade runt hela banan. Jag ramlade faktiskt inte av och är stolt över det.

Sen tog jag en uteritt med Snurran, som visade upp sin snurriga sida, om man säger så. Damen stirrade och studsade i en kvart innan jag kom hem. Puh! Då körde jag Sunshadow, det var ganska länge sedan. Han verkade tycka det var roligt och det blev lite galopp ;) Sen longerade jag One(Premade Number One, den nya hingsten) utan sadel, han var pigg och bockade litegrann haha :D Sen passade jag på att kolla om Laleh var inkörd, det verkade hon vara så det blev en liten körrunda :)

Förutom att ta hand om mina hästar har jag förstås suttit framför datorn och drömt om ett litet islandssto. Det är så typiskt mig att drömma om ett sto när jag redan har på tok för många hästar. Självklart hittar jag ett sto jag vill ha -.- En skimmel, 140 cm i mankhöjd, sto, triangelmärkt så hon passar som avelshäst, skadan ej ärftlig, går ute dygnet runt... Hon är perfekt! Eldkvika heter hon ;) Ska jag köpa henne, hon kommer aldrig kunna ridas.
Lilla Eldkviga <3
Gud vad jag skriver långa inlägg xD
//S

Svar på Neiwadas kommentar

Kommentar:
Hej!
Fin blogg du har ^^
Jag är lite ute efter en ponny, och jag undrade om du kanske har någon "över"?
Kram Neiwada
Svar:
Jag har 2 ponnys som söker nytt hem just nu: Silver Fish och Laleh. Mejla mig på [email protected] så berättar jag mer om dem, annars kan du scrolla ner och leta bland inläggen så hittar du dem ;) Mejla om du finner någon av dem intressant ;)

Mysigt värre OwO

Det känns konstigt att allt kan vara som vanligt nu när Jason är död...

Jag skulle rida Fly i paddocken, men han verkade lite slö och ja... Det är 20+ ute så jag kan inte förebrå honom. Men jag insåg att det inte skulle gå bra att träna honom så jag red ut, till ängen då. Han blev genast jättepigg, och eftersom han var uppvärmd tog vi en GALEN galopp över ängen. Vid skogsbrynet stannade jag honom, han var nästan läskigt pigg och tog några bocksprång. Sen övade vi på hans ökade trav... Det gick sådär. Allt som oftast fattade han galopp. Sen tog jag en liten 'mysig skrittrunda' på Caspian. Jag borde lärt mig att Caspian är en mycket pigg herre som inte vill gå på en mysig skrittrunda. Han såg terrängbanan, den var anpassad för min lillasyrras B-ponnys som tur var. Han tog hela terrängbanan innan jag fick stopp på honom... Det är allt jag hunnit med hittils idag, men ska troligtvis bada med Fly senare också... Vi får se hur det går ;)

Nästa helg kommer Gaia och Kim hem, mest för att Kim ska vetrinärbesiktigas och Gaia ska betäckas igen ;) Sen åker Kim till ett ettårsbete på onsdagen igen. Det blir bara fem dagar med min lilla gulleplutt, men det viktigaste är att han har det bra :/ Det hade varit roligt att få följa hela hans uppfostran här på gården, men vi hämtar hem honom när han är två år ;)
Fly älskar dig gubben du är en underbar häst <3
//S

Ny(a) häst(ar)

Det har kommit en, förhoppningsvis snart två, nya hästar till mitt enkla stall ;) Och de är:
Premade Number One
Haflinger
Hingst
e. I am Number One
u. Premade Doll of Games
3 år
138 cm
"Detta är en jätte snäll och godhjärtad kille men ändå med lite eget humör. Han är hur mysig som helst i stallet och att ha och göra med. Han är sadel och tränsvan, men aldrig sutten på. Det han behöver är ett lungt hem med några kompisar, där han kan bli behandrad just som Number One!" <-- info kopierad från ponnypenny, har ju inte fått uppleva honom bymyself särskllt länge än ;)



Caspian
Irändsk Ridponny
Hings
e. Corando
u. Indra
3 år
143 cm
Caspian är en riktig liten busunge. Vill jämt ha uppmärksamhet! Han är väldigt duktig på att hoppa, har hoppat en meter i löshoppning, med ryttare på ryggen har han hoppat 50 cm. Han gillar inte att bada, duscha... Han våger knappt över vattenpölar! Han älskar att bli myst med, men på sina villkor! Mycket egen vilja, när han har tråkigt kan han bocka lite eller stanna. I hoppningen bockar han ibland efter hindrena, men han är mycket skön att rida. Vill inte komma in från hagen, får ta in kompisarna först helt enkelt.

Det är inte bestämt om Caspian kommer bli min, men jag hoppas det! Nu är det klart! Caspian åker imorgon och kommer tillbaka på Onsdag :D Lycklig?!

//S

Så mycket att skriva om...

Ja, det är mycket att skriva om. Uppe vid halv åtta för att lasta Marilyn, så nu är hon borta... Eller borta och borta, behöver ju bara läsa Sorecas blogg så vet jag hur hon mår. Sen fick hästarna mat, jag släppte ut Orion, Dallas och Fly i valackhagen. Min kompis häst Ninja fick göra Leia sällskap i stohagen och Sunshadow och Caspian gick i hingsthagen, de små busarna ;) Det är verkligen synd om Sunshadow, han har mist båda sina kompisar :c
Sen ryktade jag Laleh, tänkte att hon kunde bli fin när hennes ägare kom? Men de kom inte. Jag mockade, tog en liten promenad med Laleh, men de kom inte. Jag har ringt och mejlat, de svarar inte.

Så jag släppte ut Laleh med Leia och Ninja, sen gick jag och la mig igen. Vaknade vid tio igen ;) Då kom jag på att Ponnypenny har årsdag idag och jag gick till hennes sida. Där väntade en överaskning... Jag hade vunnit Hästutlottningen! Wihooo! Jag blev jätteglad, klart jag tar emot hingsten jag vann :) Premade Number One heter han, lika gammal som Caspian, som jag bestämt mig för att behålla :) Kommer mer info om honom strax ;)

Men eftersom Lalehs ägare inte kommit bestämde jag mig för att kolla upp deras stureri i registren. DET FANNS INTE! Så nu står jag här med en ponny som det antagligen är något fel på, så jag ska boka tid hos någon vetrinär...

Sunshadow åker också bort. Ett dressyrstall har hört av sig och vill ha honom på prov i en vecka. Men jag tror de köper honom efter det...
//S

Leia

Leia
Tysk Ridponny
e. Calle Ocho 1345
u. Drei Liebe
6 år
145 cm
Leia är importerad direkt från Tyskland, och hon har arabblod i sig, men inte tillräckligt mycket för att vara en korsningsponny. Hon är känslig som attan men är en riktig hejare på dressyr. I hoppning måste hon titta lääääänge på hindrena innan hon hoppar dem. Efter bara en dag här fick hon det passande smeknamnet Snurran.

Jag vet att det blev många inlägg idag, 4 st typ? Men det var ju för att Jason dog (shit, har inte hunnit smälta det än...) och så måste ju Leias pass upp på bloggen...
//S

Orkar inte mer ._. Inte just nu...

Många av er vet hur det känns att förlora en häst, lufthäst eller ej. Din första lufthäst, en lufthäst du nyss köpt, vilken lufthäst som helst egentligen. Det skär i hjärtat, som en kniv. Och såret den lämnar kvar bränner. Ung, gammal - varje gång en lufthäst lämnar en skär kniven ett till sår. Ingen utom en själv förstår.

Vissa lufthästar är något extra, varför vet jag inte. Kanske de har en underbar personlighet, kanske för att de lär en att man kan älska något som egentligen bara är verkligt för dem som känner till just den lufthästen.
Vissa är något helt vanligt, någon som man nästan kan bli irriterad på för att h*n är så vanlig. Men när h*n försvinner blir man medveten om alla positiva egenskaper, allt som h*n förde med sig bort.

Jason var en sådan häst. Medelstor, brun, inget säreget utseende. Men vilken talang han egentligen var! När han galopperade runt i hagen kunde man titta på honom bara för att gångarterna var som i en hästbok: Så Här Ska Det Vara. Han var ju egentligen som en häst i en hästbok: Brun, alldaglig, med perfekta gångarter. Men ingen liten ryttarina kommer få sitta på hans rygg och njuta av de där gångarterna. Ingen alls, faktiskt.

För nu, nu är Jason någon annanstans. Kanske i Trapalanda, eller i något annat paradis. Vad vet jag. För Jason är död nu. Borta. Föralltid. Väldigt lång tid. Det är så svårt att ta in. Kanske för att jag var oförberedd. Eller... nej, jag vet inte. Allt jag vet är att jag aldrig mer kommer få se den nöjda glimten i hans ögon när han fattat något. Aldrig höra den nöjda sucken när man ryktar honom. Aldrig känna hans speciella lukt. Aldrig någonsin röra honom igen.

Jason dog idag. Bara dog. När jag skulle ge hästarna kvällsfoder var han död. Veterinären säger att han fick et kolikanfall och eftersom jag inte var där dog han. Varför?! Varför?! Enligt vetrinären var han stressad pågrundav skadan och svalde därför massa luft.
Rest In Peace Jason
2010-2012
//S

Lång dag :)

Jag har träningsverk i benen efter idag, pjou vad jag har jobbat med hästarna! Vid halvtolv tog jag ett kort pass på Orion för att öva på hans ökade trav. Tio avramlingar senare gav jag upp och släppte ut honom och Fly i hagen. Sen tog jag en fyratimmars uteritt på Dallas. Det var mest skritt och trav, men på de bästa ängarna blev det en del galopp xD Jag kom hem fyra, och då gick jag på promenad med både Marilyn och Jason. Marilyn mest för att hon inte ska vara helt uppe i varv imorgon bitti då hon åker till R ;) Hon kommer ha på sig:
Kommer sakna henne sjukt mycket, men jag vet att hon kommer få det bra. Sen kontrollerade jag Jasons hov, som fortfarande är varm, och hans sår. Det läker fint. Sen longerade jag Sunshadow med sadel OCH stigbyglar. Han bockade lite, men mest av glädje tror jag x) Fly fick en riktig genomkörare, framdelsvändningar haha :D Han tyckte det var rätt svårt, men efter ett tag gick det riktigt bra, när han inte började gå framåt helt random. Det är jobbigast när de haft vilodag dagen innan ;) Sen ledde jag Leia ett varv runt ägorna. Hon stannade ofta och stirrade lite, hoppade runt lite på stället och gnäggade när hon såg de andra hästarna. Laleh fick gå i hagen idag, jag har ju valt bort henne :/ Vi skulle antagligen inte passa ihop. Caspian red jag, dressyr då. Han verkade tycka det var mycket tråkigt och försökte skena iväg ett par gånger. Men annars gick det bra, jag testade honom mest.

Sen har jag sjukt, SJUKT, dåligt samvete för att jag inte hälsat på Gaia och Kim, men jag har verkligen inte tid! Maja är där varje dag och grimvänjer Kim, ryktar honom osv, men jag har inte varit där sen de åkte. Planerar att åka dit på onsdag, då slutar skolan tidigt. De bor ändå en timme bort. Enligt Maja har Kim börjat ljusna, och blivit mycket snällare mot männsikor sen han börjat vara med andra föl.

Imorgon ska jag hoppa Orion och Dallas, och Marilyn och Laleh åker :( Slänger in lite bilder på Leia:
//S

Uppe med tuppen ;)

Jag vaknade typ åtta, för min syrras Iphone började ringa helt random då D: Då masade jag mig upp och släppte ut Sunshadow och Caspian i samma hage, de är nästan lika gamla och blev genast bästa buskompisar. Jason fick stå i en sjukhage, och Marilyn och Laleh fick gå i samma hage. Sen gav jag alla hästar i hagen hö, och alla hästar inne hö och havre. Sen mockade jag boxarna och fixade iordning transporten för Leia ;) Och sen bar det av! Vid kvart i tio-nånting var jag där och fick träffa Leia. Hon är verkligen påtagande arablik, det är någonting med hennes uppförande, sättet hon håller halsen... Och sen fick jag rida henne. VILKET STEG den ponnyn har! Hon är verkligen något utöver det vanliga. Visserligen var hon lite tittig och så, men när hon väl koncentrerade sig på uppgiften gjorde hon den med galans ;) Sen skulle jag prova att hoppa ett 30 cm hinder, jag tänkte att det borde hon klara, eller hur? Men nejdå, såfort hon såg bommen flippade hon ut totalt och stelnade till en staty. Ägaren fick komma fram och leda henne till hindret. Sen stannade hon ett flertal gånger, och när hon väl hoppade var det ett stelt litet hopp. Hon är verkligen en utmaning. Jag tror jag kommer välja henne framför Laleh, för Leia är en ny utmaning, Laleh påminner väldigt mycket om Orion.

Sen skulle jag då lasta Leia, som såklart då hatar det. Hon kastade sig fram och tillbaka, men efter en halvtimme fick vi in henne i transporten, och då hade hon rymt flera gånger. Men när vi var hemma igen, då var det en mäktig känsla att ställa in en gnäggande Leia i boxen. Jag har så gott som bestämt mig - jag red Laleh idag och hon kändes så mättad i jämförelse med Leia. Ridturen gick relativt bra - jag ramlade av en gång när jag satt och drömde om Leia. Sen stannade hon några gånger och halvstegrade sig litegrann. Så Jag ringde hennes ägare och de kommer och hämtar henne imorgon. Sorgligt men sant: Vi passade helt enkelt inte. Hon fick gå i hagen efter det.
Nykomling:
Bortvald:



Vilodag för hästarna ;)

Alla hästarna utom Orion fick vila idag ;) Laleh och Caspian fick stå i varsin box och lugna ner sig :) Såfort jag kom hem från Grönan(som jag varit på hela dagen) tog jag in alla hästar, sadlade Orion och skrittade ut. Det ska bli så skönt när skritten kommer, så hästarna kan skritta av sig där istället :) Efter den lugna uteritten med Orion(som inte bockade en enda gång?!) myste jag med Marilyn, som åker till R på Soreca på Söndag :/ Sen ryktade jag alla hästarna och gosade lite med Caspian, som är på prov tills på måndag tror jag :)

Imorgon vid tio-tiden ska jag provrida Leia och sen är hon på prov hos mig tills på fredag :) Sen får jag bestämma vem av henne och Laleh jag ska välja :)
Den här URLÄCKRA hingsten är verkligen min drömhingst, men jag har ju verkligen inte plats för fler hästar just nu :/ Jag kommer antagligen inte att kunna behålla Caspian, även om jag verkligen, verkligen vill :/ Han behöver någon som har mer tid än jag har :( Men han kanske trivs med många kompisar, vem vet?
//S

Grym häst :D

Åkte vid åtta efter att släppt ut Sunshadow och Marilyn i hagarna och gett övriga hästar mat. Jason står i en sjukbox nu, så Dorito som kom igår fick göra Sunshadow sällskap och Ninja fick göra Marilyn sällskap. Ninja och Dorito är min kompis hästar som står här tills hennes stall är färdigrenoverat. Marilyn ska, om allt går som planerat, åka till R på Soreca på Söndag :) Förutom Laleh och Leia ska jag dessutom ha en till unghäst här: Caspien från Stall Skogstjärnan ;)

I vilket fall, det var inte det jag skulle skriva om :) Vid halv nio åkte jag till Lalehs mattes gård, och provred henne. Självklart var hon lika snygg som på bilden ;) Och underbar att rida, precis som Orion behövde hon göra saker 24/7 :) Det gick väldigt bra trots mitt skadade knä, och jag hade med henne hem i transporten.

Så, det kommer många nya ponnys hit till SSI :) Laleh och kanske Leia, Caspien, Cissi som kommer på måndag, och Tommy kommer ju tillbaka på tisdag eller onsdag ;) Marilyn försvinner ju, och ett dressyrstall som ägs av en vän till mig har visat intresse för Sunshadow ;)
//S

Aj :(

Tog en uteritt på Dallas, gick jättebra tills vi träffade på några stockar, han kastade sig mot dem och jag ramlade självklart av -.-' Andra avramligen idag, och den här gången blödde det sjukt mycket ur knät och jag var en kvart hemifrån, med en förrymd häst och ett smutsigt, blödande sår. Som tur var förstod Dallas min nöd och lät sig snällt ledas hem igen. Jag kan nog inte rida så hårt imorgon, men hoppas att Laleh inte blir otålig av det.
Min och Dallas outfit:
Dallas:
Jag:

Nu måste jag köpa nya ridbyxor, för de jag hade idag är sönder :( Typiskt! Men men, kan inget göra. Slänger in en bild på Dallas :)
//S

Problem :/

Ja, jag har ju just nu snart 12 hästar som är mina(Laleh, Leia och Cissi kan man ju säga är mina just nu). Gaia har medryttare, fast hon och Kim är ju på fölbete. Min lillebror tar hand om Tommy och Cissi. Jason är halt. Min lillasyter ska hjälpa mig att sadelvänja Sunshadow och Marilyn. Det är 5 hästar att rida och 3 hästar att köra/tömköra/löshoppa/promenera mm Jag hinner det, men det blir snålt med tid till läxorna :/ Någon häst kanske får gå i skritten då och då om jag har för mycket läxor...

Ja, Gaia åkte för 3 timmar sedan :( Kommer sakna henne :( Hennes medryttare Maja kommer under tiden få sköta och gå promenader med Jason :) Bilder på Gaia ock lille Kim:
//S

Nya hästar till stallet :)

Det ska komma 4 nya hästar till stallet i veckan :) Imorgon ska jag åka och provrida ett sto och i övermorgon med :D Dessutom ska min kompis nya hingst stå här när hennes stall renoveras och Tommy ska få en ny kompis. Tommy är just nu på kliniken och återhämtar sig efter ett kolikanfall, och jag har hyrt en kompis till honom, så han inte ska äta så mycket när han kommer tillbaka :) Bilder på de nya hästarna:
Cissi
Shetlandsponny
Sto
19 år
Cissi är inhyrd hit för att bli Tommys kompis, så de kan motionera varandra med bus i hagen :)
Dorito
Andalusier
Hingst
4 år
Dorito är inackorderad här tills hans ägares stall är färdigrenoverat :)
Laleh
Connemara
Sto
e. Diamond Edition
u. Lady Contessa
6 år
148 cm
Laleh är en renrasig Connemara långt bak i stamboken. Hon är pigg och framåt, ett riktigt hoppämne. Älskar att bli ompysslad. Dressyr är inte riktigt hennes grej, hon bockar lite eller bara stannar.
Leia
Tysk Ridponny
Sto
e. Calle Ocho
u. Drei Liebe
6 år
145 cm
Leia är importerad direkt från Tyskland, och hon har arabblod i sig, men inte lagom mycket för att vara en korsningsponny. Hon är känslig som attan men älskar att rida dressyr. I hoppning måste hon titta lääääänge på hindrena innan hon hoppar dem.

Vi får se vem av Laleh och Leia jag väljer. Först ska jag provrida dem, och sen ska de nog komma på prov någon vecka också ;)
//S

Galoppombyten :P

Det var soligt idag, så jag tänkte att jag kunde träna Orion på ängen idag ;) BAD IDEA! Först var galoppombytena jättefina men sedan slarvade han lite, så jag saktade av till trav. Då började han bocka helt sjukt mycket! Jag höll mig kvar i typ en minut, men sedan trillade jag av, och tappade tygeln! Så då var Orion lös på ett stort fält. Smart av mig -.- Det tog en kvart att fånga in honom, och sedan fick jag sitta upp(smutsig, trött...) och skritta hem honom. Då och då försökte han vända och skena iväg, men vi kom hem utan missöden. Jag promenerade med Sunshadow, som hade en sadel på ryggen, och han brydde sig knappt om den! DÅ och då vippade han lite med öronen mot den, men han uppförde sig som vanligt. Han är långt utvecklad för en 2åring :P Då tyckte jag att jag kanske skulle pröva att lägga sadel på Jason. Jag tog ut honom i paddocken och la först på schabraket. Han la öronen bakåt men gjorde ingenting. Men sen, när jag la på sadeln(inga stigbygla ofc!) blev han skiträdd och kastade sig. Jag tappade taget om tygeln, och Jason sprang runt med en lös sadel på ryggen. Sen tog han världens bocksprång så sadeln åkte av, men han landade snett och tumlade rakt in i staketet. Det var först då han stannade. När jag kom fram till honom stödde han inte på vänster fram och det blödde ymmnigt från ett sår på benet. Vetrinären kom, det var bara en stukning och han fick ha en linda runt såret, som var ytligt och rent. Nu ska Jason vila, men det finns bara ett stort problem nu! Jason kommer ha VÄLDIGT negativa minnen av sadlar, så det kommer bli dubbelt så svårt. Dallas fick vila och jag tömkörde Marilyn.
Orion
Jason
//S

Ridpass på Fly Away :)

Hoppade med Fly idag :) Jätteroligt, han var framåt och villig, kändes som om jag faktiskt kan börja tävla honom snart! Här är banan vi hoppade:
Det var trav hela vägen faktiskt, för jag måste träna på att hålla in dem efter hindret. Fly var en bra häst att börja på, som är väldigt känslig :)
Hans outfit:

Gaia ska snart åka med Kim till min kompis stuteri så lille Kim kan få gå med andra föl. Sorgligt :'( Kommer sakna dem sjuuuuukt mycket! Särskilt Kim, det var så kul med en fölis på gården igen :/ Jag vill ju köpa ett sto, för det enda stoet jag äger är Gaia och hon är ju för liten för mig :/ Kommentera om ni har ett fint sto tillsalu :) Bild på Fly:
//S

Få en häst?

Copyright SSI 2012
Jag har fått ett erbjudande om att få den här valacken alldeles gratis! Men har jag tid? Lite info om honom:


Silver Fish
Tysk Ridponny
Valack
e. Golden Smile
u. Purple
12 år
146 cm
Skimmel
Silver Fish är en dressyrhäst med potential för att bli en hopphäst i upp till Lätt A. Han kan inte tävla för tillfället därför att han har en skada i höger fram och kan bara ridas lite lätt i skogen. Han behöver några veckor på sig att vila.

Jag kan inte ta imot honom just nu, om någon skulle vilja ta imot honom är det bara att mejla till [email protected]
//S

Mina hästar

Dallas xx
Engelskt Fullblod
Valack
e. Dressong xx
u. Minnie xx
12 år
176 cm
Mörkbrun m. stjuten stjärn
Dallas är en riktig hopp- och terränghäst, men i dressyren blir han stel och lat. Trots att han är ett engelskt fullblod så är han bastant och inte alltid så jättepigg. Om han inte fått gå dagen innan blir han stark i munnen och vill inte lyssna på tygeln. Han föddes här av min dåvarande foderhäst Minnie.
Orion xx
Engelskt Fullblod
Valack
e. Phoenix xx
u. Minnie xx
7 år
174 cm
Svart
Orion är en mycket pigg herre med en levnadsglad attityd. Han är alltid framåt och vill alltid ha något att göra. Även han föddes här på gården av min dåvarande foderhäst Minnie.
Gaia
Welshponny av Cobtyp(Sektion C i Stamboken)
Sto
e. Milennium
u. Heio
17 år
134 cm
Fux med genomgående bläs
Gaia är ett sto med ett stort hjärta. Trots att hon är påtagande arablik så är hon aldrig nervös eller rädd. Hon är inte världens bästa hopphäst, men i dressyren är hon en av de bästa hästar jag ridit.
Fly Away af Goldentears "Fly"
Belgiskt Varmblod
Valack
e. Quinn's Safir
u. Retina af Goldentears
7 år
170 cm
Brun med stjärn och snopp
Fly Away är en riktig allroundhäst med ett hjärta av guld. Han hoppar över allting utan att tveka och i dressyren har han en utstrålning som ingen annan. Han gillar att mysa och gå på promenader, men mest av allt gillar han galoppturer i skogen
Tommy
Shetlandsponny
Valack
e. Okänd
u. Okänd
22 år
102 cm
Avblekbar skimmel
Tommy är en riktig filmshettis: överviktig, med ett stort vitt manrufs. Jag och min lillebror kämpar med hans övervikt, men den ger inte med sig. Han är envis som satan och vi har försökt träna frihetsdressyr med honom men det slutar alltid med att han galopperar runt i ridhuset.
SSI's Sunshadow "Sun, Sunny"
Blandras Welshponny/ Fullblod
Hingst
e. Darth Vader
u. Sunbeam
2 år
Ska bli ca 150 cm
Sunshadow är alltid lika villig att lära sig nya saker! Han tycker rent av om att tränas och ha saker att göra. Tar allt med en positiv attityd som han säkert ärvt från mormor Gaia.
SSI's Jason "Jappe, Jaså, Jeppe, Jason"
Svenskt Halvblod
Hingst
e. Darth Vader
u. Jolina
2 år
Ska bli ca 160 cm
Brun med stjärn
Jason hatar nya saker. Verkligen hatar. Han är rädd för dem. Men istället för att skygga och sådant så blir han sur och osammarbetsvillig. Han behöver mycket tid när han ska lära sig något nytt, men när han lärt sig det så blir han oftast väldigt duktig på det. Han är mycket vacker att se på och utmärker sig med en stadig och jämn trav och en rund och fin galopp.
SSI's Marilyn "Marilyn, Mary"
Engelskt Fullblod
Sto
e. Darth Vader
u. Angelina
2 år
Ska bli ca 170 cm
Rödskäck med svart man och svans
Marilyn är oftast okoncentrerad och gillar när det går riktigt fort. Det slutar oftast med att hon bara rusar när man longerar henne. Att löshoppa är kul, för då får hon själv bestämma tempo, men att bli körd är inte lika kul. Då kan hon lägga sig ner mellan selarna. Hennes utseende får många att falla pladask, men traven är snabb och slängig och galoppen går lite för fort.
SSI's Kim "Kim"
Blandras
Hingst
e. Corriendo Tau SWB 1250
u. Gaia
Några veckor
Ska bli ca 160 cm
Avblekbar skimmel
Kim är ett exemplariskt litet föl: Nyfiket, lekfullt och gosigt. Han har mycket spring i benen och gillar att vara ute i hagen.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0